Jojo Moyes nye bok

Jojo Moyes er fremdeles Jojo Moyes. Denne uka stormet den siste boka hennes inn på de norske bestselgerlistene. Skal vi bare anta førsteplassen vil være reservert ganske mange uker framover?

For Moyes skriver med hjertet mer enn med hånden. Bøkene rammer nok også dette stedet hyppigere enn hjernen, til en del kritikeres fortvilelse. Men selv den krasseste anmeldelse har gjerne en liten innrømmelse av at bøkene har noe for seg. Det er «noe» som treffer dem et sted, om enn ikke deres akademiske og analytiske legning.

Fremdeles meg

Den nye boka som norske lesere ganske sikkert vil kaste seg over de kommende ukene har tittelen «Fremdeles meg», og er tredje bok om Lou som vi ble kjent med i Moyes  gjennombruddsroman «Et helt halvt år».

Kanskje hadde Moyes tenkt å forlate Lou etter den første romanen, men det ville ikke leserne hennes høre snakk om. I denne boka forlater hun England og feier inn i New York med sin virketrang og sterke følelsesliv. Kombinasjonen Lou og det store eplet er hovedingrediensene i denne gripende historien som så skal utspille seg, i spedd et par kopper sukker naturligvis.

Så folkens, i kveld er bare å slå av telefoner og andre elektroniske apparater, hamstre passende føde, sjokolade eller vin, og bevege seg inn i denne storslagne verden fra første til siste side.

Kjøp boka her.

En bok for de store følelsene

Om Joyo Hoyes

Forfatteren ble født i London i 1969. Først var hun journalist. Blant annet jobbet hun som korrespondent i Hongkong.

Fra 2002 har hun skrevet bøker, først og fremst i den romantiske sjangeren. Men hun slet lenge med å få dem utgitt. Og når de ble utgitt, gjorde de heller ikke videre suksess.

Det store vendepunktet ble altså da hun oppfant Lou. Leserne elsket henne fra første side. Siden da har Moyes bare solgt og solgt. Og blitt rik.

8 millioner bøker har hun solgt på verdensbasis. 1 million bare i lille Norge (tall fra 2016). Med en ny Joyo Moyes -roman i bokhandlene antar vi at Knausgård, Saaby Christensen, Jan Kjærstad og til og med Jo Nesbø bare må sitte og vente til folket har lest ut denne.

En slik suksess har selvfølgelig gått til filmen. Selveste dragemoren fra Game of Thrones, skuespilleren Emma Clarke, tolker rollen som Lou. Du kan se traileren under, med en introduksjon fra forfatteren, som også skrev filmmanuset.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Gi beskjed om