Kaspar Colling Nielsen: Den danske borgerkrig

Toppkarakter er gitt fra flere anmeldere til danske Kaspar Colling Nielsen for romanen «Den danske borgerkrig 2018- 2024», som nylig er oversatt til norsk.

Dette er boka for deg som er lei virkelighetsromaner. Lenger bort fra virkeligheten kommer vi ikke. Eller…?

Om Den danske borgerkrig 2014-2018

Den danske borgerkrig innledes altså nå i 2018. Det vil si dersom Nielsens framtidsvisjon fra 2013 slår til. Og den blir blodig. Politikere vil henrettes med halshugging på selveste Rådhusplassen i København. Folk har bare fått nok og det manisfesterer seg i en blodig borgerkrig hvor massene på blodig vis kvitter seg med den rike eliten.

Vår mann er på de fattiges side. De kjemper mot statshæren og likviderer de mer bemidlede. Det er bare det at hovedpersonen selv er milliardær med arvede midler. Det har han ikke fortalt noen. Han er bare med på grunn av sin elskede Leonora.

Slik ser han tilbake på det 450 år senere. Han har tilnærmet evig liv etter å ha underlagt seg stamcelleprogrammet. Men det var ved hendelsene fra borgerkrigens dager han virkelig følte seg levende. Det er det han betror til sin beste venn, en 350 gammel snakkende hund.

Ut fra disse to rammefortellingene foretas det digresjoner, anekdoter og all verdens grublerier.

Kjøp boka her.

Den danske borgerkrig 2018-2024, En fengslende roman om krig, kjærlighet og dyr som snakker.

Om den danske forfatteren Kaspar Colling Nielsen

Colling Nielsen debut kom i 2010 med en samling fortellinger som han fikk den danske debutantprisen for.

Ellers har han en akademisk alt-mulig-bakgrunn, men særlig filosofi. Han underviste i det danske skolevesenet og skrev på si da han slo igjennom med brask og bram med Den danske borgerkrigen. Den er nå klar for det store lerretet og Colling Nielsen skriver manus,

I følge et intervju med forlaget fikk han en leksjon i nøysomhet av produsenten da han beskrev den tenkte innledningscenen med voldsomme opptøyer, stridsvogner og halshugginger, alternert med fremtidscenarier og snakkende dyr. Rundt regnet hadde han brukt 12 millioner kroner på de første tre minuttene.

Den tredje og siste boka hans som er utgitt på dansk heter Det europeiske forår. Her møter vi nok en gang et herjet og utslitt Danmark. Muslimene er tvangssendt til et område i Afrika som er kjøpt opp av den danske stat.

Vi tenker den også snart vil komme på norsk.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Gi beskjed om