Lucinda Riley topper listene

Lucinda Riley skriver videre på fortellingene om de syv søstre. Og folket elsker det. Denne uka topper hun både ebok-lista og pocket-lista.

For andre uka på rad gikk den siste boka i søster-serien, «Perlesøsteren» til topps blant norske ebok-lesere.  Den frittstående romanen «Kjærlighetsbrevet» var foregående ukes mest kjøpte pocketbok, med søsterboka «Skyggesøsteren» på femteplass.

Romanserien om de syv søstre

For deg som ennå ikke har gjort deg kjent med fortellerfenomenet Lucinda Riley, gir vi her en liten introduksjon til de syv søstre.

Det begynner med at gamle Pa Salt dør.  Hans hele sju adoptivdøtre samles på dødsleiet. De er adoptert hver for seg gjennom Pas mange reiser rundt i verden. De vet lite eller ingenting om sin egen bakgrunn. Men alle har de gjort suksess på ulike felt i livet

Der siste Pa får gjort før han ånder ut, er å gi hver og en av dem en pekepinn på sin opprinnelse.  Deretter følger vi søstrene til ulike steder i veden hvor de nøster opp sine biologiske og historiske opphav.

Den andre søsteren, den musikalske begavelsen, reiser til Norge. Her går trådene tilbake til Edvard Grieg. Riley elsker å skrive inn historiske personer i beretningene.

For hver av bøkene gjør Riley grundige studier om landene hun skriver om. Hun reiser og lever der noen måneder samtidig som hun leser seg opp på historie og samfunn. Så selvfølgelig har hun vært i Norge,

Lucinda Riley topper norske boklister med "Perlesøsteren"
Perlesøsteren – siste ute av fortellingene om sju søstre

Om forfatteren Lucinda Riley

Dette er en historie om ikke å gi opp når man brenner for noe eller har tro på noe.

Riley ble født i Irland og har alltid skrevet. Men hun var ballettdanser og skuespiller før hun ble forfatter.

Hun fikk i en alder av 24 år antatt sin første bok. Det ble noen flere etterhvert,

I 2010 fikk hun en svært god kontrakt for boka «Seeing double» Det så bra ut i begynnelsen, men plutselig ble det helt stille rundt den, Forlaget la en demper på alle former for publisitet. De brøt kontrakten og boka forsvant fra hyllene. Riley hadde nemlig involvert det  britiske kongehuset, og som hun har gjort mange ganger senere, lagt historiske begivenheter inn i sin fiksjon. Mye tyder på at noen hadde trukket i noen tråder.

Det er denne boka som nå topper pocket-lista, lett omskrevet i nyutgivelse og med ny tittel.

Etter det var det lenge stille om forfatteren. Hun fortsatte å skrive og så i 2010 fikk hun endelig antatt ei ny bok. Og så gikk det til himmels. Hun har solgt flere enn 210 millioner eksemplarer i over 35 land. Bare  i Norge har bøkene hennes solgt mer enn 700 eksemplarer. Slik hun sier det så smigrende: Jeg tror særlig nordmenn er vare for de følelsene jeg prøver å formidle i bøkene mine, fordi de selv er så følsomme og har så store hjerter.

(Hovedbilde Lana Pinho/ Cappelen Damm)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Gi beskjed om