Krimbøker på Mammutsalget

Det er alltid godt utvalg av krimbøker på Mammutsalget. Så er også tilfelle i 2018. Vi har trukket fram noen godbiter i denne artikkelen.

Kanskje finner du noe å bli skremt av?

Jo Nesbø: Blod på snø og Mere blod

Nesbø er på plass og hadde selvfølgelig klart seg bra uten anbefalinger. Han er likevel ikke til å komme utenom.

Denne gangen er det ikke Harry Hole som får kjørt seg. I denne avleggeren av Nesbøs forfatterskap har han bestemt seg for å fange tidskoloritten fra 1970-tallet. De som husker denne tiden i et rosa skjær hvor folk var snille mot hverandre og det bare fantes småkriminalitet, vil nok ikke kjenne seg igjen.

Forfatteren har brukt den hardkokte krimbok-formelen på tidsepoken.

Les mer om Jo Nesbø her.

Hans Olav Lahlum: Sporvekslingsmordet

Der Nesbø lar nevene eller revolveren tale, nøster Lahlum opp gåter gjennom deduksjon på Sherlock Holmes-vis. Men også her bringes vi tilbake til 70-tallet, til en tid hvor ingen hadde mobiltelefoner de kunne varsle politi eller pårørende med hvis de følte at de var i fare.

Blod på snø er det også her, som vi kan se av omslaget. Noen blir drept på siste etappe av selveste skistafetten i Holmenkollen. Skal det skapes oppstuss, er det et fint sted å begå en ugjerning.

Dette er mer et mord-i-åpent-lende-mysterium til avveksling fra det lukkede rom.

Torkil Damhaug: Den femte årstid

Etter den hardkokte krimmen og den analyserende etterforskeren, er det den psykologiske krimbokas tur. Forfatteren er jo også psykolog på ordentlig.

Noen stenger den unge gutten og mobbeofferet inn i kjelleren på den nedlagte fabrikken. Og de glemmer å låse ham ut. Det de ikke vet ikke at hans far nå er løslatt fra forvaring etter mange år under psykiatrisk helsevern. Men det er også andre uoppgjorte saker fra tidligere generasjoner som bringes fram.

Damhaug vant Rivertonprisen for andre gang med denne romanen.

Jørn Lier Horst: Blindgang

Den hyperaktuelle Jørn Lier Horst og hans politimann William Wisting må forholde seg til en sak som hovedsakelig utspiller seg i nåtid.

Det er som alltid småbymiljøet i Larvik og omegn som er kulissene for forbrytelsene som skjer og skal oppklares.

Horst er som kjent aktiv med eget forlag i tillegg til kriminalfortellinger for barn, ungdom og voksne. William Wisting er også klar for den lille skjermen.

Les mer om Jørn Lier Horst her.

Jens Lapidus: Sthlm delete

Vi har plass til en svenske til slutt.

Her får du en gyllen anledning til å dykke ned i Stockholms underverden, slik Jens Lapidus er blitt kjent for å beskrive den.

Det uvanlige etterforskerparet er et ungt par hvor hun er nyutdannet advokat med stilling i et velrenommert firma. Han er akkurat løslatt fra fengsel.

Det gjør at historien kan utforskes fra to verdener. Den hårde hvor de fysiske og nevedyktige håndtlangerne befinner seg, og den stivpyntede delen der mesteparten av pengene finner veien.

Dersom du ikke med dette har hamstret så mye at det holder til påske, er det altså enda flere titler å velge mellom i katalogen.

Sjekk også ut våre tips om norske romaner, utenlandsk skjønnlitteratur og sakprosa fra Mammutsalget.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Gi beskjed om