Super-uke hos Tanum nettbokhandel

Vi følger med på nedsatte bøker. Det er Tanum denne gang som i denne salige vårtid peiser til med supertilbud på en rekke bøker. Superprisen er 50 % av utsalgspris, og gjelder fra 9 til 16 april.

Boktipset har finlest utvalget og kommet fram til noen titler iallfall vi ønsker oss.

Leseverdig om våre indre organer

Kaja Nordengens bok om den lille toppetasjen vår; «Hjernen er stjernen» er blant bøkene som går for halv pris. Å vite litt mer om hvordan hjernen din fungerer, kan kanskje hjelpe den med å jobbe enda smartere. Den ble iallfall en salgsuksess da den kom, på samme måte som oppfølgeren «Hjernetrening».

Les vår omtale av Hjernetrening

En annen bestselger om et av våre populære indre organer er «Sjarmen med tarmen».  Tør vi kalle det et banebrytende populærvitenskapelig verk? Det er ikke til å komme fra at mange av oss er svært interessert i hva som foregår der nede, uten at det passer seg helt som konversasjonstema i alle sammenhenger.

Spenning og historie

Krimbøkene er selvfølgelig på plass. Det er alltid tid for et lettlest grøss før leggetid. På salgslisten finner vi bøker som involverer de norske krimheltene Cato Isaksen, Bjørn Beltø og Skarphedin Olsen, Forfatterne er kanskje kjent fra før? For sikkerhets skyld nevner vi at det er henholdsvis Unni Lundell, Tom Egeland og Gert Nygårdshaug som har ført deres bedrifter i pennen.

En svært viktig bok er beretningen om en norsk jødes opphold i tyske konsentrasjonsleirer. Herman Sachnowitz var en av de få overlevende, og fortalte sin historie i bokform ved å fortelle den til forfatteren Arnold Jacoby. Tittelen «Det angår også deg» må sies å være svært treffende.

Bøker om historie er ingen mangelvare. Tor Bomann-Larsen forteller både om Roald Amundsen og det norske kongehuset, mens Hans Olav Lahlum tar for seg de amerikanske presidentene. Torbjørn Færøvik gjør et dypdykk i Maos rike.

Prisvinnende skjønnlitteratur

Det er også flere prisvinnere på lista. Det er i det hele tatt få utmerkelser Vigdis Hjorts bok «Arv og miljø» ikke har fått, Vi nevner kun Brageprisen som årets beste skjønnlitterære bok og nominasjon til Nordisk råds litteraturpris. I tillegg er boka uunnværlig for den som vil delta i diskusjonen om virkelighetslitteratur.

«De usynlige» av Rolf Jacobsen står på kortlista til Dublin Literary Award.  Avgjørelsen faller 13. juni. Tidligere har den også vært nominert til Man Booker-prisen. Handlingen om den lille familien ute i havgapet og deres bestrebelser sender tankene hen til Hamsuns «Markens Grøde».

Dessuten er det mange hobbybøker å velge mellom. Håndarbeid og matlaging er representert med mange titler.

Hva med deg? Hva er ditt valg?

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Gi beskjed om