Bokklubben Krim og Spenning

Har du et behov for jevn tilførsel av spenning, kan Bokklubben Krim og Spenning være et alternativ for deg.

En blodfersk kriminalroman rett hjem til deg sikrer månedens grøss til nattbordet. Og det er kun et lite mindretall av tilfellene hvor det faktisk er hovmesteren som er den skyldige.

Her har vi sett nærmere på tilbud og betingelser hos bokklubben Krim og Spenning.

Velkomstgaven

For deg som liker å få gaver er det en god opplevelse å melde seg inn i en bokklubb. For din oppmerksomhet om deres produkter er de alltid villig til å gi deg valgfri gave hentet fra deres produkter.

Som regel er det et gavekort på noen av klubbens bøker eller et annen vare som ligger på lager. Verdien overstiger som regel tusenlappen. Se annonsen over for hva som tilbys denne krim-sesongen,

Norsk krim

Litt stolte kan vi være i disse tider hvor det spres så mye bekymring om utenlandsk kulturell påvirkning. Av de mest populære krimbøkene er det en stor overrepresentasjon av norske forfattere.

Av månedens bøker fra Bokklubben krim og spenning i 2018 finner vi hele 12 titler mot 4 svenske, 2 franske, 1 islandsk og 1 britisk. Tiden da all krimlitteratur var oversatt fra engelsk er forbi.

Krim som sjanger var lenge veldig undervurdert. I dag er man enig om at sjangerkonvensjonene ikke er i veien for at kriminallitteratur også kan være «god» litteratur. Godt etablerte forfattere trenger ikke lenger lansere de blodige krimtankene under fiktivt navn, slik Andre Bjerke gjorde under psevdonymet Bernard Borge.

Litt henger selvfølgelig igjen. Når velrenommertere forfattere inkluderer et kriminalmysterium i bøkene sine, er det ikke alltid det blir lansert som krim. Jan Kjærstads ellers kritikerroste roman

Norsk krim selger i bøtter og spann også til utlandet. Først og fremst Jo Nesbø selvfølgelig, men også navn som Karin Fossum, Tom Egeland, Unni Lindell og Hans Olav Lahlum finnes på de mest underfundige språk og skrifttegn.

Krim under fremmed himmel

Et kjennetegn for krim er at det ofte er detaljrike miljøbeskrivelser. Det er derfor vi vet  hvordan det er å skyggen en person i det tåkelagte London på Sherlock Holmes´ tid eller på en stappfull undergrunnsbane i New York. Andre etterforskere kan traske rundt ved Seinens bredder eller Havanas Malecon.

Slike bøker som flytter åstedet til for oss eksotiske steder gir oss også innblikk i lokale skikker og sedvaner.Gode eksempler er Robert Wilsons serie om inspektør Javier Falcón i Sevilla. Wilson har også skrevet den prisbelønte «Et lite drap i Lisboa» og en krimserie fra den såkalte Gullkysten i Afrika

Kriminalmysteriene kan også flyttes i tid, som i Richard Harris bøker hvor den romerske advokaten og senatoren Cicero oppklarer saker, mens han prøver å balansere på kanten av intrigemakeriet i den vaklende republikken.

Din månedlige dose drap

Det er det du får hvis du tegner medlemsskap i Bokklubben Krim og spenning. Nye krimromaner fra kjente utøvere i sjangeren blir alltid omtalt behørig i media før utgivelsen, og som medlem får du boka umiddelbart.

Bokklubbøkene har maksimal rabatt for nye utgivelser, det vil si 12,5 % av utsalgspris. Det medfølger en garanti om at du ikke får dem billigere andre steder.

Har du nok lesestoff liggende, eller føler du kan stå over en ny bok av akkurat denne månedens forfatter, kan boka avbestilles. Det er flere måter å gjøre det på, den enkleste er å gjøre det på Internett.

Tidligere månedens bok i Bokklubben Krim og Spenning

Disse bøkene er blant månedens bøker i 2018:

Tom Egeland: «Codex » -Kanskje den siste boka med arkeologen Bjørn Beltø? I tillegg til en handlingsmettet intrige er det mye å lære om den tidlige kristendommens historie her.

Jørn Horst Lier og Thomas Enger: «Nullpunkt» -Her er det to krimforfattere til prisen av én. Sammen virvler de opp en historie som involver media og drapsmenn med sans for effekter.

Karin Fossum: «Djevelen holder lyset» -Fossum er kåret til tidenes beste norske krimforfatter. Denne boka er en nyutgivelse av den tredje boka om Konrad Sejer.

Bernard Minier: «En sang for druknede sjeler» -Minier er en representant for den nye bølgen av svart kriminallitteratur som sveiper over oss fra Frankrike. Dette er andre bok om den plagede inspektør Servaz.

Leif G.W. Persson: «Kan man dø to ganger?» -Mer svensk blod utgytes i denne nye thrillerer fra broderlandets krim-veteran. Kjennetegnet på bøkene hans er humor og spenstige dialoger.

Jo Nesbø: «Macbeth» – Forfatteren trenger neppe ytterligere presentasjon. Her er hans tollkning av Shakespeares klassiske teaterstykke.

Unni Lindell: «Dronen» -Lindell er en av bokklubbens absolutte bestselgere gjennom tidene. Denne gangen skjer drapet i Maridalen. marian Dahle må løse saken. Hvis hun kan…

Betingelser for medlemsskap

Medlemsskapet i Bokklubben Krim og Spenning følger det samme mønsteret som andre bokklubber.

Det viktigste du kan merke deg er at du ikke er forpliktet til å ta imot bøkene. Du må bare passe på å avbestille. Skulle du glemme det, kan du returnere bokpakken uåpnet, men må da betale porto selv.

Når du har tatt imot velkomstgaven, binder du deg imidlertid for ett år. Etter dette står du fritt til å melde deg ut.