Bokklubben Nye Bøker

Bokklubben Nye Bøker

Dette er bokklubben med de nye bøkene. De utgivelsene det knytter seg mest forventninger til vil som regel være månedens bok i Bokklubben Nye Bøker.

Med et medlemsskap her vil du hver måned få et tilbud om å kjøpe den mest aktuelle av de nye bøkene som blir utgitt med prisgaranti. Melder du deg inn får du også en velkomstgave, bokklubbenes medlemsblad, rabatter og tilbud på bøker og arrangementer.

Hvorfor «nye» bøker?

Bokklubben Nye Bøker ble etablert i 1976 som et supplement til Bokklubben Norske Bøker. Intensjonen fra starten av var at førstnevnte skulle sentrere seg om de nye og dagsaktuelle skriftene som ble utgitt.

Grunnen til at bøkene bør leses når de er nye, er selvfølgelig fordi man da holder seg oppdatert i litteraturdebatten. Bøkene kan leses samtidig med, eller enndog før, anmeldelsene kommer i media. Dessuten kan bøkene være dagsaktuelle på flere måter, avhengig av hvilke tema de tar opp.

Vigdis Hjorts roman «Arv og miljø» var en slik. Noen ville satt ordet «roman» i anførselstegn, ettersom det tydelig var meningen å gjengi faktiske hendelser, svært tynt forkledd og med en subjektiv vinkling.

En av fjorårets aller mest omtalte bøker var Sara Omars «Dødevaskeren», en brennende beretning om muslimske kvinners stilling i landet kun flyktet fra og landet der hun bor i dag. Den var månedens bok i Bokklubben Nye Bøker i februar.

Velkomstgaven

Bøker er den beste gaven – til deg selv.

Velkomstgaven i Bokklubben Nye Bøker blir stadig omtalt på «gjerrigknark-sider» rundt på Internett. Det vil si de som snoker rundt etter gratistilbud. De har bitt seg merke i at det ikke følger med noen kjøpsforpliktelse til velkomstgaven.

Du kan velge mellom gavekort eller en annen gave. Gavekortet har en pris på 1500 kroner som du kan handle utvalgte varer eller bøker med.

Blant ting du kan kjøpe finner vi symaskiner, kofferter, kjøkkenutstyr og prydgjenstander. Bøkene er tidligere salgssuksesser og inkluderer navn som Elena Ferrante, Margareth Atwood, Lars Saabye Christensen.

Bokklubben Nye bøker har som oftest alternative velkomstgaver. Disse varierer med hvor de innhenter gode tilbud

Hovedboken

Du vil få et tilbud om månedens hovedbok normalt før anmeldelsene kommer på trykk. Medlemsbladet vil ha fyldige omtaler du kan lese på forhånd. Hvis du ikke ønsker å kjøpe den, skal du huske å avbestille. Det gjøres enkelt ved å logge deg inn på nettsiden.

Disse bøkene har vært hovedbøker i denne bokklubben det siste året:

 • Lars Saabye Christensen: I byens lys bind 2: Maj
 • Unni Lindell: Dronen
 • Simon Stranger: Leksikon om lys og mørke
 • Jens Henrik Oxen: Hengte hunder + Mørke menn (2 romaner i ett bind)
 • Jørn Lier Horst og Thomas Enger: Nullpunkt
 • Ingvar Johnsrud: Korset
 • Leiv GW Person: Kan man dø to ganger?
 • Sara Omar: Dødevaskeren
 • Hanne Kristin Rohde: Offerdyr
 • Elena Ferrante: Kvelande Kjærleik
 • Jo Nesbø: Macbeth
Dødevaskeren av Sara Omar er en av de tidligere hovedbøkene i Bokklubben Nye Bøker.

Prisen på hovedboka har alltid den maksimalt tillatte rabatten for nye bøker. Den ligger på 12,5 % av normal utsalgspris. Bokklubben stiller med prisgaranti.

Medlemsbladet

Bokklubbenes medlemsblad kommer alltid med en fyldig presentasjon av månedens bok. Det inkluderer som regel et intervju med forfatteren og en beskrivelse av hvordan boka ble til. Denne kommer oftest godt i forkant før dagspressen tar opp utgivelsen. Slikt stoff har de også gjerne bak en betalingsmur på internettsiden sin.

Bladet omtaler også månedens bok i de øvrige bokklubbene; Den norske bokklubben, Bokklubben Krim og spenning og Bokklubben Fakta. Samlet sett gir det ganske god innsikt om hva som beveger seg på litteraturfronten, selv om du naturligvis ikke leser alle bøkene.

Det inneholder også annonsering av andre bøker og varer hvor Bokklubben presenterer spesialtilbud, samt enkelte kulturarrangementer.

Andre tilbud

 • Som bokklubb-medlem gis det 20 % rabatt på enkelte konserter og forestillinger. For eksempel gjelder det konserter med KORK og Bergen Jazzforum, og forestillinger på Det Norske Teatret og Nordlandsteatret.
 • Det er også en bonusordning som gir deg 5 % bonus på utvalgte varer når du bestiller på nett eller gjennom andre digitale kanaler. Bonuskronene kan benyttes til nye kjøp. Nye bøker har fastpris og vil ikke gi bonus ved kjøp.
 • Det vil ikke bli beregnet fraktkostnader ved kjøp av månedens hovedbok. Det samme gjelder andre kjøp hvor prisen overstiger 299 kroner.
 • Skulle du glemme å avbestille ei bok, har du alltid en returrett inntil 100 dager etter mottakelsen. Pakken må da returneres uskadet, og du må selv bekoste returfrakt.
 • Andre varer du kan kjøpe som medlem i bokklubben inkluderer skjønnhetsprodukter, trening, kjøkken- og interiørartikler. Disse varene vil alltid tilbys til et stykke under markedspris.

Betingelser

Selv om du får en velkomstpakke, er du ikke forpliktet til å foreta noen kjøp. Du kan kontinuerlig avbestille månedens bok uten at det får konsekvenser.

Du binder deg imidlertid til et medlemskap på et år, før du kan velge å melde deg ut. Så lenge du er medlem vil du motta tilbud fra bokklubben. Utmelding skjer ved skriftlig henvendelse.

Om Bokklubben Nye Bøker

Bokklubben Nye bøker er en av flere bokklubber som samlet bare går under navnet Bokklubben. Foruten Nye Bøker inngår Den norske Bokklubben, Bokklubben Krim og spenning, Bokklubben Fakta og Bokklubben Barn. De står også for strømmetjenesten Fabel.

Bokklubben eies av forlagene Ascehoug, Gyldendal Norsk Forlag og Pax.

Se også vår oversikt over norske bokklubber.