Bokklubber

Å være medlem i en bokklubb gir fordelen av et jevnlig tilskudd av bøker. Du kan også målrette medlemskapet inn mot ditt foretrukne lesestoff. Det er bokklubber for generell litteratur, kriminallitteratur, sakprosa og hobby.

Dernest er et medlemskap i bokklubb forbundet med tilbud og rabatter, både på bøker og mange andre ting. Under ser du et knippe av de mest kjente bokklubbene i Norge.

Bokklubben nye bøker

Det er et gode å få bøkene i hende mens de fortsatt har nyhetens interesse. Motta månedens største snakkis hjem til deg fra Bokklubben nye bøker praktisk talt før trykksverten har tørket.

Lars Saabye Christensen, Vigdis Hjort og andre store navn skriver så tastaturet ryker for at du snarest mulig skal få tilsendt den nye boka deres.

Bokklubben Krim og spenning

Krim og spenning er bokklubben for deg som liker å trigge adrenalinet. Det er ikke lenger nødvendigvis hovmesteren som er den skyldige. Det kan like gjerne være politimesteren selv som står bak denne blodige massakren.

Her får du bøker fra spenningens mestere som Jo Nesbø, Hans Olav Lahlum og mange flere.

Krimklubben

Om det er påske, sommerferie eller mørke høstkvelder vil det være tid for å krølle seg sammen med en kriminalroman. Med et medlemskap i Krimklubben vil du være sikret løpende forsyninger.

Her serverer Tom Egeland de siste eventyrene med Bjørn Beltø, i kompaniskap med internasjonale spenningsprodusenter som Lee Child og Harlan Corben.

Bestselgerklubben

Bestselgerklubben baserer seg på de store navnene. Det gjelder både krim, underholdning og andre folkekjære forfattere.

Når Jojo Moyes, Lucinda Riley, Dan Brown eller Roy Jacobsen sender ut ei ny bok, vil den med stor sannsynlighet bli månedens bok i denne bokklubben.

Bokklubben barn

Barn fortjener også å lese. De skal selvfølgelig også få være med i en eller flere bokklubber og oppleve gleden av å få ei bok i posten.

Hos Bokklubben Barn er utvalget differensiert i forskjellige aldersgrupper som hver for seg kan motta sin egen hovedbok.

Disneyklubben

Hva er bedre egnet enn Walt Disneys magiske verden til å skape leselyst? Barna er allerede kjent med figurene. Kanskje er de umettelige på mer kjennskap til bilene i Cars, dyrene i Løvenes konge eller Mikke og Donald.

Under slike omstendigheter vil du ikke sky noen anstrengelser for å få de uforståelige bokstavene til å danne gjenkjennelige ord. La dem lære å lese med Donald og vennene hans.

Gobokens bokklubb

Gobokens bokklubb henvender seg til de aller minste barna. De første impulsene til å stimulere til lesekyndighet kan komme herfra. Illustrasjoner og tekst i kombinasjon gir stort utbytte for barns forståelse.

Gjennom denne bokklubben finner du godnatt-historiene du deler de første årene med husets nyankomne og aller minste lesehest.

Fordeler ved å være medlem i bokklubber

At du tegner et medlemskap i bokklubb betyr at du trer inn i et fellesskap med likesinnede. For de som står bak bokklubben betyr det at de har tilgang til deg og mange andre som kunder. Og det vil igjen si at de kan og bør gi noe ekstra til medlemmene sine.

Bokklubbkonseptene er gjennomgående ganske like. De inkluderer som regel

  • en velkomstgave
  • en aktuell «månedens bok » fritt tilsendt
  • de beste rabattene på nye bøker
  • rabatter på øvrige produkter
  • rabatter på kulturarrangement
  • medlemsblad med nyheter og omtaler

Hvordan fungerer medlemskapet i en bokklubb?

Etter innmeldingen vil du få tilsendt medlemsbladet og være abonnent på månedens bok. Du vil imidlertid alltid ha mulighet til å avbestille hvis den ikke interesserer deg. Det gjøres i dag enkelt ved innlogging på Internett eller ved hjelp av en app.

I tidligere tider måtte man gjøre det per post, Der førte uvegerlig til at uleste bøker hopet seg opp en del i de tusen hjem.

Skulle du glemme å avbestille og derved få boken likevel har du fortsatt en angrerett du kan benytte deg av. Det gjøres ved at du sender varen i retur.

I medlemsbladet vil du foruten en presentasjon av hovedboken også finne andre aktuelle medlemstilbud. Det kan være rabatter på konserter og teater eller andre ting.

Hva med dine forpliktelser?

De er slett ikke så krevende. Du behøver faktisk ikke å kjøpe noe som helst selv om du har mottatt en velkomstgave.

Du kan bare avbestille den månedlige boka i medlemsperioden, som må være minimum et år.

Bokklubber kan som nevnt ha forskjellige regler, men det er dette som er gjennomgående.

Duften av nye bøker

For den bokglade leser er lite som er så forbundet med lykke som en fersk bok som kommer rett hjem til døra.

I en bokklubb er det de nye og dagsaktuelle bøkene som vies oppmerksomhet. Det er når boka gis ut den omtales på tv, diskuteres blant bokinteresserte og at debattene rundt den er som hetest.

Det gir derfor en ekstra dimensjon til lesingen å være tidlig ute. Du er berettiget til din mening om boka, og du kan imøtegå andre fortolkninger og være uenig med anmelderne av all hjertens lyst.  Og du har i alle fall lest den før tv-serien kommer.

Bygg ditt eget bokklubb-bibliotek

Men det er ikke slik at bøker går ut på dato. Noen kan bli liggende ganske lenge før de blir lest. Å gjenoppdage en gammel bok gir også stor glede. Kanskje var du slett ikke moden for den da du skaffet, den, men det har forandret seg.

Du kan også finne gamle bøker fra norske bokklubber i barndomshjemmet. Med en historie tilbake til 1960-tallet, finnes det flere generasjoner med bokklubb-lesere. En god bok foreldes ikke, og kan nytes av stadig nye slektsledd.

Oppdater deg med medlemsbladet

Om du ikke kjøper eller leser alle bøker, er det godt å ha kunnskap om hva som finnes der ute

I bokklubbene er det kyndige redaktører som sorterer ut det mest interessante av hva som finnes på det enorme markedet av nye bøker. Her presenteres aktuelle forfattere og verker.  De intervjues og det er artikler om bakgrunnen for boka.

Om du ikke lar deg friste til umiddelbart kjøp, er det informasjon du kan lagre og kanskje ta fram ved en senere anledning.